Menu

Inleiding blog vastgoed en makelaardij


Over ons

Inleiding blog vastgoed en makelaardij

Goedendag! Ben je op zoek naar een geschikte makelaar die jou kan helpen bij het kopen of verkopen van een huis of ander onroerend goed? Niet iedere makelaar is hetzelfde en soms is het lastig om er een te vinden waarmee jij jouw wensen en eisen goed kunt bespreken. Geen paniek, want deze site staat vol met nuttige informatie die je helpt bij het vinden van een juiste makelaar. De schrijvers op deze website zijn zelf werkzaam in de sector vastgoed en makelaardij, waardoor ze weten waar ze het over hebben. Zo vind je tips om de betrouwbaarheid, sfeer en reputatie van een makelaar te meten. Lees wat rond en doe er je voordeel mee!

Archief

Recente artikelen

Een gecertificeerde kluis kopen
22 oktober 2018

Een gecertificeerde kluis kopen Een gecertificeerd

Verhuisbedrijf van Henk: een daverend succes
24 april 2018

Het verhuisbedrijf had er 10 jaar opzitten. Henk w

Sloten en beveiliging: inbraakpreventie
8 augustus 2017

Inbraakpreventie Het komt helaas met vaste regelma

Effectief vergaderen
16 maart 2017

Vergaderen is noodzakelijk - In elk bedrijf e

Een gecertificeerde kluis kopen

Een gecertificeerde kluis kopen

Een gecertificeerde kluis kopen is niet een alledaagse aanschaf. Als mensen besluiten een kluis aan te schaffen, dan is dit meestal een koop die men maar één keer in zijn leven doet. Vaak heeft men vooraf een nare ervaring meegemaakt met een inbraak of een brand en komt tot het besef dat het beter is om kostbaarheden en belangrijke documenten veilig op te bergen. Misschien is het daarom al verstandig om vooraf na te denken over het kopen van een kluis. Mocht er dan een inbraak plaatsvinden of een u wordt getroffen door een brand, dan heeft u uw belangrijkste bezittingen veilig opgeborgen en kunt u de schade enigszins beperken. Wilt u een gecertificeerde kluis kopen, dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden.

Is de kluis gecertificeerd?

Wilt u een echt goede en betrouwbaar kluis, dan moet u een gecertificeerde kluis kopen. U kunt ook een hele goedkope kluis uit de bouwmarkt halen, maar dan heeft u geen garantie dat de kluis ook echt veilig genoeg is. Een erkend Europees instituut waarvan u een gecertificeerde kluis van kunt kopen is de European Certification Body Systems (ECB-S). De kluizen worden door dit instituut uitgebreid getest op inbraak- en brandgevoeligheid. Als een kluis de testen doorstaat, krijgt het een officieel certificaat door middel van een typeplaatje die u aan de binnenkant van de kluisdeur kunt vinden. Zeer goede kluizen zijn dubbel gecertificeerd, eenmaal voor de mate van inbraakwerendheid en eenmaal voor brandwerendheid.

Wat wilt u opbergen en hoeveel ruimte heeft u nodig?

Kluizen zijn in vele afmetingen verkrijgbaar. Van hele kleine kluizen die gemakkelijk in een kast zijn weg te werken, tot complete kasten. Heeft u enkel wat losse documenten en eventueel wat contant geld of sieraden, dan kan een kleine kluis voldoende zijn. Verwacht u binnenkort wel meer op te bergen, of heeft u bijvoorbeeld ordners of een verzameling postzegel of munten, dan kan een grotere kluis goed dienst doen. Ga nooit een gecertificeerde kluis kopen die te klein of juist veel te groot is, maar pas de grootte aan op wat u gaat opbergen.

Op welke plek moet de kluis staan?

Veel mensen menen dat een kluis op een plek moet staan waar bijna niet bij te komen is en volledig uit zicht. Het kan verstandig zijn om een kluis uit het zicht te hebben staan, maar u moet er nog wel bij kunnen. Wanneer u er zelf heel veel voor moet doen om bij uw kluis te komen, kan er een bepaalde mate van onverschilligheid ontstaan. Belangrijke papier of waardevolle sieraden worden dan niet direct in de kluis bewaard, maar 'even' ergens anders neergelegd om op een later moment op te bergen. Dit kan grote gevolgen hebben, waardoor u toch uw waardevolle eigendommen verliest bij brand of een inbraak.