Menu

Inleiding blog vastgoed en makelaardij


Over ons

Inleiding blog vastgoed en makelaardij

Goedendag! Ben je op zoek naar een geschikte makelaar die jou kan helpen bij het kopen of verkopen van een huis of ander onroerend goed? Niet iedere makelaar is hetzelfde en soms is het lastig om er een te vinden waarmee jij jouw wensen en eisen goed kunt bespreken. Geen paniek, want deze site staat vol met nuttige informatie die je helpt bij het vinden van een juiste makelaar. De schrijvers op deze website zijn zelf werkzaam in de sector vastgoed en makelaardij, waardoor ze weten waar ze het over hebben. Zo vind je tips om de betrouwbaarheid, sfeer en reputatie van een makelaar te meten. Lees wat rond en doe er je voordeel mee!

Archief

Recente artikelen

Een gecertificeerde kluis kopen
22 oktober 2018

Een gecertificeerde kluis kopen Een gecertificeerd

Verhuisbedrijf van Henk: een daverend succes
24 april 2018

Het verhuisbedrijf had er 10 jaar opzitten. Henk w

Sloten en beveiliging: inbraakpreventie
8 augustus 2017

Inbraakpreventie Het komt helaas met vaste regelma

Effectief vergaderen
16 maart 2017

Vergaderen is noodzakelijk - In elk bedrijf e

Sloten en beveiliging: inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Het komt helaas met vaste regelmaat voor dat er ergens wordt ingebroken. Mocht dat (hopelijk) niet eerder zijn voorgevallen, dan kun je moeilijk voorstellen wat het met je doet als er een ongenode gast in je huis is geweest die alles overhoop heeft gehaald. Veel mensen waarbij een inbraak is geweest, houden er een jarenlang trauma aan over. Stel je voor dat je 's avonds thuiskomt en je ziet al aan de buitenzijde van je woning dat er iets niet in orde is. Zodra je binnenkomt en ziet dat er alles overhoop is gehaald en stuk gemaakt is, weet je soms werkelijk niet wat voor houding je je moet aanmeten. Daarom is het zaak om om dit soort situaties proberen te voorkomen. Van der Aalst Slotenexpert en timmerwerken denkt graag met uw mee over de beste inbraakpreventie, verschillende soorten sloten (drie punts slot bijvoorbeeld), enzovoorts. 

Politiekeurmerk 'Veilig Wonen'​

Indien uw huis voldoet aan het politiekeurmerk 'Veilig Wonen' zal de kans op een inbraak met 90% worden verkleind. Hiervoor is wel een goede inbraakpreventie een vereiste. Op de eerste plaats zult u uw huis moeten voorzien van inbraakpreventie hang- en sluitwerk. Daarbij moet van alles in acht worden genomen. Op de eerste plaats zijn de sloten van belang maar ook de bovenlichten van een raam en balkondeuren. De meeste van ons die een huis beter willen beveiligen, doen dat doorgaans enkel op de begane grond. Toch moet ook de bovenverdieping goed worden bekeken. De inbraakpreventie gaat over alle ramen en deuren die bereikbaar zijn. Laat alle ramen dus voorzien van goed hang- en sluitwerk. Zet uw ramen nooit ver open, ook niet als u zelf thuis bent. Een inbreker die binnen wilt, komt ook binnen als u thuis bent. Inbrekers zijn zo handig dat u er zelf niets van zal merken. Hoe vaak hoor je niet dat er iemand wakker wordt doordat er een inbreker in de slaapkamer rondloopt!

Inbraakpreventie strips

Een inbreker kan gemakkelijk met een koevoet of schroevendraaier uw raam openbreken. Indien u echter inbraakpreventie strips gebruikt met daarbij het juiste hang- en sluitwerk, zal de inbreker niet via dat raam naar binnen kunnen komen. Ook een inbraakpreventie rolluik kan zorgen voor extra veiligheid. Nu doen rolluiken wel meer dan alleen beveiligen. Rolluiken zorgen ook voor privacy en beschermen u tegen geluidsoverlast. Zij zorgen er ook voor dat uw huis extra wordt geïsoleerd. Het zijn mechanische rolluiken waarbij de geveerde ophanging ervoor zorgt dat hij niet omhoog geschoven kan worden. Ook kunt uw rolluiken elektrisch bedienen en instellen dat de rolluiken op een bepaalde tijd sluiten. Dat kan door middel van een timer. Daardoor wekt u de indruk dat u gewoon thuis bent, en dat schrikt eventuele inbrekers af.

Gelaagd glas

U kunt ook de belangrijkste gevoelige plaatsen beveiligen door inbraakpreventie glas te gebruiken. Dat is een gelaagde glassoort waar men niet door naar binnen kan komen.