Menu

Inleiding blog vastgoed en makelaardij


Over ons

Inleiding blog vastgoed en makelaardij

Goedendag! Ben je op zoek naar een geschikte makelaar die jou kan helpen bij het kopen of verkopen van een huis of ander onroerend goed? Niet iedere makelaar is hetzelfde en soms is het lastig om er een te vinden waarmee jij jouw wensen en eisen goed kunt bespreken. Geen paniek, want deze site staat vol met nuttige informatie die je helpt bij het vinden van een juiste makelaar. De schrijvers op deze website zijn zelf werkzaam in de sector vastgoed en makelaardij, waardoor ze weten waar ze het over hebben. Zo vind je tips om de betrouwbaarheid, sfeer en reputatie van een makelaar te meten. Lees wat rond en doe er je voordeel mee!

Archief

Recente artikelen

Een gecertificeerde kluis kopen
22 oktober 2018

Een gecertificeerde kluis kopen Een gecertificeerd

Verhuisbedrijf van Henk: een daverend succes
24 april 2018

Het verhuisbedrijf had er 10 jaar opzitten. Henk w

Sloten en beveiliging: inbraakpreventie
8 augustus 2017

Inbraakpreventie Het komt helaas met vaste regelma

Effectief vergaderen
16 maart 2017

Vergaderen is noodzakelijk - In elk bedrijf e

Effectief vergaderen

Vergaderen is noodzakelijk - In elk bedrijf en ik elke organisatie komt wel eens een moment waarbij het nodig is om even met een aantal mensen bij elkaar te zitten. Met andere woorden, er moet worden vergaderd. Vaak kan dat in een geschikte ruimte in het pand van het bedrijf of organisatie. Soms echter is het handig om uit te wijken naar een externe gelegenheid. Een vergaderruimte huren is dan een prima optie. Een wekelijks overleg met dezelfde personen is een terugkerend moment van overleg met mensen die elkaar kennen, vaak al jaren lang. Het zijn vergaderingen met een redelijk vaststaande agenda. Hierbij gaat het om processen door te nemen of om plannen verder uit te werken. Een vergadering met een groep mensen die elkaar niet kennen of die elkaar weinig zien is een ander verhaal. De automatismen van een wekelijks overleg vallen weg en er ontstaat een andere dynamiek. Bij deze dynamiek past een geschikte omgeving, immers, vergaderen in een prettige omgeving zal meer resultaat opleveren. Dat is het moment dat een vergaderruimte huren een goede uitkomst zal zijn.

Veel aanbod in vergaderruimtes - Vergaderruimtes zijn in allerlei soorten en maten te huren, dit bijna letterlijk. Het aanbod is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Een van de oorzaken hiervan is de vraag en de behoefte naar flexibele werkplekken. Toch is ook de behoefte aan een externe ruimte toegenomen omdat duidelijk is geworden dat een aangename setting voor een vergadering waarbij veel belangen op het spel staan van grote, positieve, invloed zal zijn op de uitkomst van zo'n vergadering. Een voorbeeld van een dergelijke voorwaarde is de ruimte. Een te grote vergaderruimte huren kan averechts werken. Deelnemers aan een overleg moeten zich veilig voelen. Die veiligheid ontstaat wanneer de deelnemers elkaar goed kunnen zien en verstaan maar ook wanneer er niet te veel loze ruimte is. Dat kan afleiden en geeft een gevoel van verlorenheid. Andersom is een krappe ruimte niet bevorderlijk voor de voortgang van het overleg. Het is altijd raadzaam om vooraf de ruimte te bekijken en in te schatten of de grootte voldoet aan de wensen.

De faciliteiten bij een vergadering - Veel vergaderruimtes kennen faciliteiten als koffie, thee, water en versnaperingen. Voor een effectieve vergadering is het een voorwaarde dat deelnemers niet voortdurend even weglopen om koffie te halen. Een koffiemachine in de ruimte of kannen met koffie op tafel kan een uitkomst zijn. Het nuttigen van een lunch in de vergaderruimte tijdens de pauze is eveneens effectief omdat dit de mogelijkheid biedt om de ochtend op een informele wijze te evalueren. Voor het vervolg van het overleg zal dat een positief effect hebben.

Op zoek naar een vergaderruimte in een aangename omgeving? Kijk dan eens op Villa Amalia.